U prostorijama P/G K FBiH u Sarajevu i Mostaru uspješno održana prezentacija firme "BORPLASTIKA EKO" D.O.O. TUZLA

16.11.2017
Privredna/Gospodarska komora Federacije BiH u suradnji s „Borplastika Eko" d.o.o. Tuzla u prostorijama P/G KFBIH 15.11.2017. godine u Sarajevu, te 16.11.2017. godine u Mostaru organizirala prezentaciju "Tehničko tehnološka rješenja tretmana otpadnih voda i zraka u industriji".

Na prezentaciji je bilo riječi o tehničko tehnološkim rješenjima u tretmanu otpadnih voda industrije kombinacijom različitih metoda pročišćavanja, kao što su mehanički tretman, fizikalno-hemijski tretman, biološki tretman, te dezinfekcija i filtracija otpadne vode.

Kada je u pitanju pročišćavanje zraka, prezentovana su rješenja o tretmanu zraka iz industrijskih postrojenja, prerađivačke industrije, objekata komunalne infrastrukture, velikih uređaja za tretman otpadnih voda i drugih. Prezentatori su bili Milan Grahovac, bacc. ing. el.  i Aleksandar Kišćinal, dipl.ing.preh.teh.

Iskazan je veliki interes privrednih/gospodarskih subjekata, komunalnih preduzeća i naučnih institucija. Prezentacija je bila interaktivnog karaktera, a prisutni su nakon prezentacije imali priliku dobiti odgovore na postavljena pitanja i razgovarati s predstvanicima firme radi uspostavljanja buduće saradnje.Privredna/Gospodarska komora FBiH će i dalje nastaviti organizirati događaje od interesa za privrednu zajednicu i nastojati biti mjesto susreta privrednika.