U toku održavanje dvodnevne radionice "Upravljanje lancima nabavke"

05.06.2018
USAID Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) u saradnji sa Privrednom/Gospodarskom komorom Federacije BiH i Vanjskotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine organizuju dvodnevnu specijalističku radionicu na temu "Upravljanje lancima nabavke (engl. Supply Chain Management)” koja se održava 5. i 6. juna 2018. godine u prostorijama Privredne/Gospodarske komore Federacije BiH, Branislava Đurđeva 10, 71000 Sarajevo.

Radionica je namjenjena kompanijama koje se bave proizvodnjom metala u Bosni i Hercegovini, a posebno kompanijama iz automobilske industrije koje su dobavljači i/ili planiraju postati dobavljači svjetski poznatim proizvođačima automobila.

Predavač na radionici je gospodin Martin Mirsky, renomirani stručnjak i konsultant iz Sjedinjenih Američkih Država, sa više od trideset godina radnog iskustva u oblastima upravljanja i optimizacije lanaca nabavke u zemljama Evrope, Azije i Sjeverne Amerike.

Radionica će pružiti opće razumijevanje šta će biti potrebno da se postane preferirani dobavljač i kako najbolje upravljati zalihama.

Nakon završetka radionice, planirani su individualni sastanci sa kompanijama, tokom kojih će konsultant raditi sa kompanijama kako bih pružio specifične preporuke (gap analizu) uključujući pregled gdje je ta kompanija danas i gdje treba da fokusira svoje napore na poboljšanje. Oblasti analize će uključivati politike, procese, procedure, tehnologiju i organizaciju unutar kompanije.

Projekat razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima (WHAM) je trogodišnji USAID-ov program koji ima za cilj povećanje broja radnih mjesta i nivoa prihoda kroz unapređenje trgovinske ekspanzije BiH u Evropsku uniju i regionalna tržišta. Takvo što namjerava se ostvariti prvenstveno putem programa dodjele bespovratnih sredstava domaćim malim i srednjim preduzećima te organizacijama koje predstavljaju preduzeća s izvoznim potencijalom u sektorima drvoprerade, metaloprerade i tekstila/obuće/kože.