Učešće na automobilskoj konferenciji "SEE Automotive Conference – Connect & Supply 2018"

19.04.2018
Predstavnici Privredne/Gospodarske komore FBiH, potpredsjednik Grupacije automobilske industrije i Savjetnik na projektu razvoja automobilske industrije u FBiH, su u periodu od 17.-18.04.2018. godine prisustvovali konferenciji "SEE Automotive Conference – Connect & Supply 2018” koja se po 4. put organizuje u kongresnom centru Master, Novi Sad, Srbija. Pomenuta automobilska konferencija je najveća konferencija koja se organizira na širem području jugoistočne Evrope i njen oganizator je automobilski klaster Srbije (ACS) uz pomoć Razvojne agencije Srbije (RAS) i Evropske poduzetničke mreže (EEN).

Na konferenciji su razmatrane teme kao što su: perspektiva automobilske industrije u jugoistočnoj Evropi, trendovi i budući planovi OEM, TIER1&2 dobavljača, nabava - izazovi i potencijali za dobavljače iz jugoistočne Evrope, R&D i mogućnosti inovacija u regiji, digitalizacija, električni automobili, automatizacija itd. Učešće u konferenciji u vidu prezentacija, uzele su kompanije kao što su: FIAT, BMW, KIA Motors, Bosch, Mecafor, Odelo Slovenija, Grammer, Mann Hummel, Novares, FESTO i Mitsubishi Electric.

Tokom konferencije, održani su b2b susreti kompanija iz automobilskog sektora gdje su predstavnici bh kompanija uzeli učešće i razgovarali na temu ostvarivanja nove, poboljšanja i povećanja postojeće saradnje bh kompanija sa ostalim kompanijama iz automobilskog sektora.