Udruženje turizma Privredne/Gospodarske komore FBiH predstavilo svoje članice na Sarajevskom festivalu turizma 2018

30.10.2018
U Sarajevu, u Centru Skenderija  je od 24. do 26.10. ove godine održan Sarajevski festival turizma, kojeg organizira KJP Skenderija.

Bila je ovo prilika da Bosna i Hercegovina na jednom mjestu predstavi sve svoje turističke potencijale kako građanima Bosne i Hercegovine, tako i turističkim agencijama i operaterima iz inozemstva. Festival nije bio samo sajamskog tipa, već i prilika da se predstave kulture različitih zemalja, kao i same Bosne i hercegovine.

Između ostalih izlagača na sajmu, na zajedničkom štandu se predstavilo i Udruženje turizma pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH te privuklo značajan broj zainteresiranih strana.

U tri dana trajanja festivala, građani i gosti su imali priliku uživati u turističkoj, kulturnoj ali i gastronomskoj ponudi.

Središnji događaj stručnog dijela sajma je bila Konferencija pod nazivom „Gastronomija i razvoj turističke destinacije". Sudionici konferencije su bili uvaženi profesori iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije, predstavnici institucija, kao i uspješni prestavnici realnog sektora.