O nama


Udruženje metalne i elektro industrije je asocijacija privrednih društava koji svoje privredne djelatnosti obavljaju u metalskom i elektro sektoru.

Pristupanje Udruženju je dobrovoljno, a punopravno članstvo se stiče pismenom izjavom o prihvatanju članstva i akata Udruženja.

Prava, obaveze i odgovornosti Udruženja utvrđeni su Zakonom o privrednim/gospodarskim komorama u Federaciji Bosne i Hercegovine (u daljem tekstu: Zakonom) i Statutom i Pravilnikom Komore.

Udruženje je svojim aktivnostima stvorilo poziciju respektabilnog partnera Vladi Federacije BiH i resornom Ministarstvu energije, rudarstva i industrije Federacije BiH u donošenju izuzetno važnih odluka koje se odnose na metalsku i elektro industriju.

Pozitivna iskustva zemalja sa razvijenom privredom i tržišnom ekonomijom, kao i zemalja u tranziciji, pokazuju da svaki privredni subjekt koji izlazi na tržište sa proizvodom ili uslugom, je član privredne asocijacije koja zastupa njegove interese i pomaže mu u realiziranju njegovih poslovnih ciljeva i planova.


back