UPRILIČENA POSJETA BIHAĆKOJ KOMPANIJI Č.J.

14.10.2020
Privredna/Gospodarska komora FBiH upriličila je posjetu kompaniji Č.J. iz Bihaća u cilju sagledavanja stanja poslovanja uzrokovanog pojavom koronavirusa.

Stanje uzrokovano koronavirusom uticalo je na poslovanje i aktivnosti gotovo svih privrednih subjekata, gdje otežavajuća okolnost u procesu oporavka predstavlja neizvjesnost u trajanju ovog stanja. U tom cilju, sagledavanja posljedica po poslovanje prije i poslije prvog vala pandemije koronavirusa, kao i mogućnosti za oporavak i podršku u aktivnostima kompaniji Č.J. od strane Privredne/Gospodarske komore FBiH diskutovalo se tokom ovog sastanka.

Povodom ove posjete Mirsad Jašarspahić, predsjednik Privredne/Gospodarske komore ujedno je i čestitao kompaniji Č.J. na uspjehu u proizvodnji prvog bosanskohercegovačkog mobilnog kreveta, namjenjenog za njegu starijih osoba i osoba narušenog zdravlja. "Iznimno mi je drago da kriza uzrokovana pojavom koronavirusa, smanjeni broj narudžbi, i reducirani izvoz nisu obeshrabrili kompaniju Č.J., te da je uprkos svemu izdominirala želja za opstankom poslovanja, inovativnost, kreativnost i timski duh što je rezultiralo proizvodnjom prvog bosanskohercegovačkog mobilnog kreveta. Naročito mi je drago da uprkos svim izazovima, kompanija Č.J. koja upošljava preko 100 ljudi, nije imala otpuštanja, već su zahvaljujući inovativnosti preusmjerili poslovne aktivnosti na izradu prototipa vlastitog proizvoda s bar kodom 387”, ističe Mirsad Jašarspahić.

Kompanija Č.J. osnovana je 1984. godine, a osnovna djelatnost je metalna industrija (zavarivanje i montaža metalnih konstrukcija), gdje pokrivaju sve vrste zavarivanja (MIG/MAG/TIG/REL), ali i usluge lakiranja (mokro i praškasto), pjeskarenja (metal i inox), bajcanja (inox), kao i CNC obrade. Dodatna karakteristika i poslovna aktivnost kompanije Č.J. je odjel koji se bavi instaliranjem i ugradnjom malih hidrocentrala s iskustvom diljem svijeta (Europa, Afrika, Azija, Južna i Srednja Amerika) i realizacijom brojnih projekata koje možete pronaći na sljedećem linku http://www.cj-doo.com/hidro/Brosura%20HPP.pdf

Zahvaljujući uloženoj energiji u kvalitet usluga i proizvoda, kompanija Č.J. stekla je mnogobrojne certifikate, između ostalih EN 1090, EN ISO 3834-2 kao i ISO 9001 certifikate, koje možete pogledati na sljedećim linkovima:

http://www.cj-doo.com/certifikati/Zertifikat%20EN%20ISO%203834-2%20CJ.pdf

http://www.cj-doo.com/certifikati/ISO%209001%20Management%20system%20certificate_2019.pdf

http://www.cj-doo.com/certifikati/Zertifikat%20EN%201090%20CJ.pdf

Za dodatne informacije i druge aktuelnosti o kompaniji Č.J. dostupna je web stranica (http://www.cj-doo.com/onama.php ), te profili na društvenim mrežama:

Facebook https://www.facebook.com/profile.php?id=100011781092773 ,

LinkedInhttps://www.linkedin.com/company/42170675/admin/ , i

Youtube kanal za pregled promotivnih video materijala, usluga i proizvodnih resursa https://www.youtube.com/channel/UCeCsKawcISfp98gFVLH-lYw.