„VIROEXPO 2022 „ – MEĐUNARODNI SAJAM GOSPODARSTVA, OBRTNIŠTVA I POLJOPRIVREDE

16.09.2022


Nakon dvije godine odgode zbog koronavirusa Sajam Viroexpo dočekao je obilježavanje 25. obljetnice koju je svečano otvorio Andrej Plenković, predsjednik Vlade RH .
 Ovogodišnji sajam se  po prvi puta održao u novom terminu, od 2. do 4. rujna, umjesto u uobičajenom „zimsko-proljetnom terminu". Od svojih početaka 1996. do danas VIROEXPO profilirao se u jedan od najznačajnijih i najposjećenijih sajmova u Hrvatskoj i regiji, na kojem su sudjelovali više od 600 izlagača iz nekoliko zemalja Europe te županija iz Republike Hrvatske.

Privredna/Gospodarska komora kao partner sajma od samih početaka uzela je učešće i na ovogodišnjem VIROEXPO- u te promovirala preko 20 kompanija iz sektora metala i drvoprerađivačke industrije, te posebnim fokusom na turističke potencijale Bosne i Hercegovine.
Izložbeni prostor Bosne i Hercegovine je bio iznimno posjećen od strane ostalih izlagača i posjetitelja te dugogodišnjih domaćina grada i županije, gradonačelnikom Ivicom Kirinom te županom Igorom Androvićem sa suradnicima.

Izaslanstvo Privredne/Gospodarske komore predvodio je potpredsjednik dr.sc.Marko Šantić sa suradnicima iz centra za promociju i edukaciju komore gđom. Josipom Topić i g. Dariom Planinićem.
Izaslanstvo federalne komore obavilo je niz bilateralnih susreta sa ostalim učesnicima sajma te pozvala potencijalne ulagače da dođu investirati u BiH predstavivši im sve prednosti i potencijale počevši od lokalnih zajednica do državne razine.

Županija partner ovogodišnjeg sajma je bila Koprivničko – križevačka županija
Za 25. rođendan organizatori su pripremili bogat program: predavanja za gospodarstvenike, poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike, gastronomske, kulturno – umjetničke i zabavne sadržaje, izložbe, kreativne radionica te predstavljanja poduzetnika i obrtnika.
U sklopu Viroexpa se održava i 11. sajam agro proizvoda i opreme, Agroexpo 2022.
Velik odaziv izlagača potvrđuje da su ovakvi sajmovi jedan od najboljih način promocije gospodarstva te iznimno vrijedan poslovni događaj.